rahu 108 names

Rahu 108 Names | Rahu Ashtottara Shatanamavali

Rahu 108 names : आज हम राहू के 108 नाम देखने वाले है. इस लेख के अंत में राहु की उत्पत्ति कथा भी दी गई है. वह भी जरुर पढ़ें

यह भी पढ़ें – संकट निवारक बजरंगबली के 1000 नाम

Rahu 108 Names

1. ॐ राहवे नमः।

Om Rahave Namah।

2. ॐ सैंहिकेयाय नमः।

Om Saimhikeyaya Namah।

3. ॐ विधुन्तुदाय नमः।

Om Vidhuntudaya Namah।

4. ॐ सुरशत्रवे नमः।

Om Surashatrave Namah।

5. ॐ तमसे नमः।

Om Tamase Namah।

6. ॐ फणिने नमः।

Om Phanine Namah।

7. ॐ गार्ग्यनयाय नमः।

Om Gargyanayaya Namah।

8. ॐ सुरापिने नमः।

Om Surapine Namah।

9. ॐ नीलजीमूतसङ्काशाय नमः।

Om Nilajimutasankashaya Namah।

10. ॐ चतुर्भुजाय नमः।

Om Chaturbhujaya Namah।

11. ॐ खङ्गखेटकधारिणे नमः।

Om Khadgakhetakadharine Namah।

12. ॐ वरदायकहस्तकाय नमः।

Om Varadayakahastakaya Namah।

13. ॐ शूलायुधाय नमः।

Om Shulayudhaya Namah।

14. ॐ मेघवर्णाय नमः।

Om Meghavarnaya Namah।

15. ॐ कृष्णध्वजपताकावते नमः।

Om Krishnadhwajapatakavate Namah।

16. ॐ दक्षिणाशामुखरथाय नमः।

Om Dakshinashamukharathaya Namah।

17. ॐ तीक्ष्णदंष्ट्रकरालकाय नमः।

Om Tikshnadamshtrakaralakaya Namah।

18. ॐ शूर्पाकारसंस्थाय नमः।

Om Shurpakarasamsthaya Namah।

19. ॐ गोमेदाभरणप्रियाय नमः।

Om Gomedabharanapriyaya Namah।

20. ॐ माषप्रियाय नमः।

Om Mashapriyaya Namah।

21. ॐ कश्यपर्षिनन्दनाय नमः।

Om Kashyaparshinandanaya Namah।

22. ॐ भुजगेश्वराय नमः।

Om Bhujageshvaraya Namah।

23. ॐ उल्कापातयित्रे नमः।

Om Ulkapatayitre Namah।

24. ॐ शूलिने नमः।

Om Shuline Namah।

25. ॐ निधिपाय नमः।

Om Nidhipaya Namah।

26. ॐ कृष्णसर्पराजे नमः।

Om Krishnasarparaje Namah।

27. ॐ विषज्वलावृतास्याय अर्धशरीराय नमः।

Om Vishajwalavritasyaya Ardhashariraya Namah।

28. ॐ शात्रवप्रदाय नमः।

Om Shatravapradaya Namah।

29. ॐ रवीन्दुभीकराय नमः।

Om Ravindubhikaraya Namah।

30. ॐ छायास्वरूपिणे नमः।

Om Chhayaswarupine Namah।

31. ॐ कठिनाङ्गकाय नमः।

Om Kathinangakaya Namah।

32. ॐ द्विषच्चक्रच्छेदकाय नमः।

Om Dwishachchakrachchhedakaya Namah।

33. ॐ करालास्याय नमः।

Om Karalasyaya Namah।

34. ॐ भयङ्कराय नमः।

Om Bhayankaraya Namah।

35. ॐ क्रूरकर्मणे नमः।

Om Krurakarmane Namah।

36. ॐ तमोरूपाय नमः।

Om Tamorupaya Namah।

37. ॐ श्यामात्मने नमः।

Om Shyamatmane Namah।

38. ॐ नीललोहिताय नमः।

Om Nilalohitaya Namah।

39. ॐ किरीटिणे नमः।

Om Kiritine Namah।

40. ॐ नीलवसनाय नमः।

Om Nilavasanaya Namah।

41. ॐ शनिसमान्तवर्त्मगाय नमः।

Om Shanisamantavartmagaya Namah।

42. ॐ चाण्डालवर्णाय नमः।

Om Chandalavarnaya Namah।

43. ॐ अश्व्यर्क्षभवाय नमः।

Om Ashvyarkshabhavaya Namah।

44. ॐ मेषभवाय नमः।

Om Meshabhavaya Namah।

45. ॐ शनिवत्फलदाय नमः।

Om Shanivatphaladaya Namah।

46. ॐ शूराय नमः।

Om Shuraya Namah।

47. ॐ अपसव्यगतये नमः।

Om Apasavyagataye Namah।

48. ॐ उपरागकराय नमः।

Om Uparagakaraya Namah।

49. ॐ सोमसूर्यच्छविविमर्दकाय नमः।

Om Somasuryachchhavivimardakaya Namah।

50. ॐ नीलपुष्पविहाराय नमः।

Om Nilapushpaviharaya Namah।

51. ॐ ग्रहश्रेष्ठाय नमः।

Om Grahashreshthaya Namah।

52. ॐ अष्टमग्रहाय नमः।

Om Ashtamagrahaya Namah।

53. ॐ कबन्धमात्रदेहाय नमः।

Om Kabandhamatradehaya Namah।

54. ॐ यातुधानकुलोद्भवाय नमः।

Om Yatudhanakulodbhavaya Namah।

Rahu 108 Names

55. ॐ गोविन्दवरपात्राय नमः।

Om Govindavarapatraya Namah।

56. ॐ देवजातिप्रविष्टकाय नमः।

Om Devajatipravishtakaya Namah।

57. ॐ क्रूराय नमः।

Om Kruraya Namah।

58. ॐ घोराय नमः।

Om Ghoraya Namah।

59. ॐ शनेर्मित्राय नमः।

Om Shanermitraya Namah।

60. ॐ शुक्रमित्राय नमः।

Om Shukramitraya Namah।

61. ॐ अगोचराय नमः।

Om Agocharaya Namah।

62. ॐ माने गङ्गास्नानदात्रे नमः।

Om Mane Gangasnanadatre Namah।

63. ॐ स्वगृहे प्रबलाढ्यदाय नमः।

Om Swagrihe Prabaladhyadaya Namah।

64. ॐ सद्गृहेऽन्यबलधृते नमः।

Om Sadgriheanyabaladhrite Namah।

65. ॐ चतुर्थे मातृनाशकाय नमः।

Om Chaturthe Matrinashakaya Namah।

66. ॐ चन्द्रयुक्ते चण्डालजन्मसूचकाय नमः।

Om Chandrayukte Chandalajanmasuchakaya Namah।

67. ॐ सिंहजन्मने नमः।

Om Simhajanmane Namah।

68. ॐ राज्यदात्रे नमः।

Om Rajyadatre Namah।

69. ॐ महाकायाय नमः।

Om Mahakayaya Namah।

70. ॐ जन्मकर्त्रे नमः।

Om Janmakartre Namah।

71. ॐ विधुरिपवे नमः।

Om Vidhuripave Namah।

72. ॐ मादकज्ञानदाय नमः।

Om Madakagyanadaya Namah।

73. ॐ जन्मकन्याराज्यदात्रे नमः।

Om Janmakanyarajyadatre Namah।

74. ॐ जन्महानिदाय नमः।

Om Janmahanidaya Namah।

75. ॐ नवमे पितृहन्त्रे नमः।

Om Navame Pitrihantre Namah।

76. ॐ पञ्चमे शोकदायकाय नमः।

Om Panchame Shokadayakaya Namah।

77. ॐ द्यूने कलत्रहन्त्रे नमः।

Om Dyune Kalatrahantre Namah।

78. ॐ सप्तमे कलहप्रदाय नमः।

Om Saptame Kalahapradaya Namah।

79. ॐ षष्ठे वित्तदात्रे नमः।

Om Shashthe Vittadatre Namah।

80. ॐ चतुर्थे वैरदायकाय नमः।

Om Chaturthe Vairadayakaya Namah।

81. ॐ नवमे पापदात्रे नमः।

Om Navame Papadatre Namah।

82. ॐ दशमे शोकदायकाय नमः।

Om Dashame Shokadayakaya Namah।

83. ॐ आदौ यशः प्रदात्रे नमः।

Om Adau Yashah Pradatre Namah।

84. ॐ अन्ते वैरप्रदायकाय नमः।

Om Ante Vairapradayakaya Namah।

85. ॐ कालात्मने नमः।

Om Kalatmane Namah।

86. ॐ गोचराचाराय नमः।

Om Gocharacharaya Namah।

87. ॐ धने ककुत्प्रदाय नमः।

Om Dhane Kakutpradaya Namah।

88. ॐ पञ्चमे धिशणाशृङ्गदाय नमः।

Om Panchame Dhishanashringadaya Namah।

89. ॐ स्वर्भानवे नमः।

Om Swarbhanave Namah।

90. ॐ बलिने नमः।

Om Baline Namah।

91. ॐ महासौख्यप्रदायिने नमः।

Om Mahasaukhyapradayine Namah।

92. ॐ चन्द्रवैरिणे नमः।

Om Chandravairine Namah।

93. ॐ शाश्वताय नमः।

Om Shashvataya Namah।

94. ॐ सुरशत्रवे नमः।

Om Surashatrave Namah।

95. ॐ पापग्रहाय नमः।

Om Papagrahaya Namah।

96. ॐ शाम्भवाय नमः।

Om Shambhavaya Namah।

97. ॐ पूज्यकाय नमः।

Om Pujyakaya Namah।

98. ॐ पाटीरपूरणाय नमः।

Om Patirapuranaya Namah।

99. ॐ पैठीनसकुलोद्भवाय नमः।

Om Paithinasakulodbhavaya Namah।

100. ॐ भक्तरक्षाय नमः।

Om Bhaktarakshaya Namah।

101. ॐ राहुमूर्तये नमः।

Om Rahumurtaye Namah।

102. ॐ सर्वाभीष्टफलप्रदाय नमः।

Om Sarvabhishtaphalapradaya Namah।

103. ॐ दीर्घाय नमः।

Om Dirghaya Namah।

104. ॐ कृष्णाय नमः।

Om Krishnaya Namah।

105. ॐ अतनवे नमः।

Om Atanave Namah।

106. ॐ विष्णुनेत्रारये नमः।

Om Vishnunetraraye Namah।

107. ॐ देवाय नमः।

Om Devaya Namah।

108. ॐ दानवाय नमः।

Om Danavaya Namah।

॥ इति राहु अष्टॊत्तर शतनामावळि संपूर्णम् ॥

राहु की उत्पत्ति कथा

महाविष्णु मोहिनी के अवतार में समुद्र मंथन प्राप्त हुआ. अमृत बारी बारी देवताओं को पीला रहे थे. उसी समय असुरराज बलि की ओर से आया हुआ. स्वरभानु नामक दानव देवता का रूप धर कर. अमृत प्राशन करने के लिए.

देवताओं में शामिल हो गया. देवताओं में मौजूद चंद्र और सूर्य देव ने स्वरभानु को पहचान लिया. और मोहिनी (महाविष्णु) को सूचित कर दिया. लेकिन तब तक स्वरभानु के मुख में अमृत की बुँदे पहुँच चुकी थी.

वह बुँदे गले से नीचे उतरती, इससे पहले श्री विष्णु भगवान ने स्वरभानु का सिर काट कर धड से अलग कर दिया. परंतु तब तक स्वरभानु का सिर अमर हो चूका था. आगे चलकर वह कटा हुआ सिर राहू और धड़ केतु नामक ग्रह बन गए.

राहु का निवास स्थान राहु लोक में है. उनकी माता का नाम होलिका तथा पिता का नाम वप्रीचिति है. राहू की जीवनसंगिनी का नाम कराली है. भाला, ढाल, धनुष तीर और वर मुद्रा ये सभी अस्त्र राहू हत्यार के रूप में इस्तेमाल करते है. और शेर या श्वान (कुत्ता) इनकी सवारी है.

यह rahu 108 names आपके प्रियजनों के साथ जरूर साझा करें. एवं इस लेख के विषय में आपके कमेंट जरुर दीजिए. उससे हमे आपके लिए और भी बेहतर लेख लिखने में प्रेरणा मिलती है. आपके लिए हम और भी देवी देवताओं के 108 नाम यहां पर दे रहा है.

देवी देवताओं के 108 नाम

सबसे अधिक लोकप्रिय

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *